Zasebnost in politika piškotkov

Mannika d.o.o. se zaveda da odgovorno ravnja z osebnimi podatki kupcev, ter vse zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo, vzdržujemo, in nadzorujemo v skladu z določili:

  • - Evropske uredbe o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: GDPR)
  • - Zakonom o varstvu osebnih podatkov (VOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07).

Podatki, ki jih zbiramo od kupcev so sledeči:

  • - Ime in priimek oz. naziv podjetja/organizacije;

  • - Naslov;

  • - Elektronski naslov;

  • - Telefonska številka;

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: ZVOP-1) in določili GDPR sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika.

Podatki, ki jih zbiramo so tudi nujni za kasnejšo sprovedbo naročila. Podajanje osebnih podatkov je povsem prostovoljno.

Nameni, za katere se osebni podatki zbirajo:

  • - sprovedba naročila,

  • - obveščanje o stanju naročila,

  • - obveščanje o stanju morebitne reklamacije,

  • - odgovor na vaše vprašanje,

  • - pobveščanje o ugodnostih in popustih.


Obdelava osebnih podatkov

Seznanjen sem s tem, da se bodo moji osebni podatki obdelovali izključno s strani podjetja Mannika d.o.o. in ne bodo posredovani tretjim osebam, k čemur podajam svoje izrecno soglasje.

Pri tem soglašam tudi, da dovoljujem posredovanje podatkov kurirski službi, ki je v našem primeru GLS – General Logistics systems, logistične storitve d.o.o. za namene sprovedbe samega naročila. Pri tem je na naslovnici paketa zapisano sledeče: ime in priimek, naslov, poštna številka in naslovna pošta ter telefonska številka.


Podjetje Mannika d.o.o. moje osebne podatke obdeluje za naslednje namene:

  • - sprovedba naročila,

  • - obveščanje o stanju naročila,

  • - obveščanje o stanju morebitne reklamacije,

  • - odgovor na vaše vprašanje,

  • - obveščanje o ugodnostih in popustih ter posebnih ugodnostih.

S potrditvijo vseh izbir izjavljam, da sem starejši(a) od 16 let in da so informacije, ki jih podajam, resnične in verodostojne.

Postopki za zagotavljanje pravic posameznika

Seznanjen sem, da:

  • lahko zahtevam vpogled v moje osebne podatke,
  • lahko zahtevam popravek osebnih podatkov,
  • lahko zahtevam blokiranje osebnih podatkov,
  • lahko zahtevam izbris osebnih podatkov,
  • lahko zahtevam omejitev uporabe osebnih podatkov,
  • lahko zahtevam prenos osebnih podatkov,
  • lahko vložim pritožbo pri nadzornemu organu, v primeru če menim, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Mannika d.o.o. se zavezuje, da bo zbrane osebne podatke obdeloval zgolj za zgoraj opredeljene namene. V primeru, če bo nastala potreba po drugovrstni obdelavi ali po posredovanju podatkov tretjim osebam, vas bomo predhodno kontaktirali in vas zaprosili za vašo privolitev.

Mannika d.o.o. podpisnika te privolitve obvešča, da lahko podano privolitev kadarkoli prekliče, z dopisom na naslov Mannika d.o.o., Vodovodna cesta 99, 1000 Ljubljana ali e- sporočilom na e-naslov info@mannika.si. 

Osebni podatki se zbirajo samo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani. 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Petar Tomić (direktor podjetja Manika d.o.o.), ki obdelovalcu ali upravljavcu osebnih podatkov neodvisno pomaga pri zagotavljanju skladnosti obdelave osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).


Politika piškotov


Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da prikažemo informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.


MANNIKA d.o.o. uporablja naslednje piškotke:

Sejni piškotek - nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbišre, ko uporabnik odide s spletne strani.

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Kako upravljati s piškotki?
Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.